Van Gaal in de schoolbanken bij Midtjylland: 'Ze hebben ons de vrije trap geleerd'

Van Gaal in de schoolbanken bij Midtjylland: 'Ze hebben ons de vrije trap geleerd'

23-02-2016 08:30
4

Manchester United won maandagavond onder leiding van manager Louis van Gaal met 0-3 bij derdeklasser Shrewsbury Town. Wat vooral opviel was een rake vrije trap van Juan Mata én het heerlijke Engelse perspraatje van Van Gaal.

De oefenmeester staat onder druk bij United en de logische beginvraag luidde dan ook: 'Voel je je beter dan een paar uur geleden?' "Nou, I’m satisfied", startte Van Gaal zijn perspraatje op een heerlijke wijze. "Dat is een verschil", benadrukte de coach. "But also I'm feeling well before the match, hoor."

Door de 0-3 zege bekerde United verder. De club staat nu in de kwartfinales van de FA Cup. In de Europa League is er nog een horde te nemen, want afgelopen donderdag verloor de Engelse grootmacht met 2-1 van het nietige FC Midtjylland. United besloot in de leer te gaan bij de Denen. "We hebben ervan geleerd. We hebben Midtjylland geanalyseerd", vertelt Van Gaal.

Hij keek onder meer een vrije trap af. Midtjylland zorgde voor een soort van extra muurtje in buitenspelpositie. "Wij zagen hen dat ook doen en wij vinden het altijd buitenspel. Vervolgens hebben we de Portugese scheidsrechters gevraagd of het mag. En zij vertelden ons dat we het gewoon mogen doen. Dat is waarom we van Midtjylland hebben geleerd met het nemen van vrije trappen. En nu scoort Mata op die manier al. Dat lijkt me goed!"

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie