Aziatisch avontuur Nederlander loopt uit op drama: 'Zo werkt het natuurlijk niet'

Aziatisch avontuur Nederlander loopt uit op drama: 'Zo werkt het natuurlijk niet'

24-02-2016 18:31
2

Het avontuur van Wiljan Pluim in Vietnam is verre van succesvol. Binh Duong FC, de ploeg die Pluim in december nog naar Azië haalde, wil het contract van de middenvelder alweer ontbinden.

Een van de aangevoerde redenen is dat Pluim aan chronische buikpijn lijdt. "Totale onzin. Wiljan is recentelijk met een darminfectie in het ziekenhuis opgenomen. Dat was heftig, maar inmiddels is hij weer helemaal fit", legt Robert Postma, zaakwaarnemer van de oud-speler van onder meer Vitesse en Willem II, uit in gesprek met FOX Sports.

Pluim, die inmiddels voor zichzelf traint, is met Binh Duong FC in gesprek over de afwikkeling van zijn verbintenis. Mochten de verplichtingen niet nagekomen worden, stapt Pluim naar de FIFA. "De huidige situatie is heel vervelend en teleurstellend. Wiljan voldoet ineens niet meer aan de verwachtingen en Binh Duong FC schuift hem nu aan de kant. In Vietnam denken ze dat gemakkelijk te kunnen doen, maar zo werkt het natuurlijk niet. Hij staat nog onder contract, dus de club zal de consequenties van deze beslissing moeten aanvaarden."