Feyenoorder is er klaar mee: 'Als speler van deze club niet zeuren'

Feyenoorder is er klaar mee: 'Als speler van deze club niet zeuren'

27-02-2016 07:44
2

De kritiek op Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord neemt toe. De hoofdtrainer zou te veel wisselen in zijn formatie. Terence Kongolo heeft niets met die kritiek en wil voor eens en voor altijd afrekenen met die kritieken.

Op de persconferentie legde Van Bronkchorst zijn keuzes uit. Zijn verklaring: bij een verliezend team moet je op zoek gaan naar spelers die het verschil kunnen maken. Daarom speelt Kongolo nu weer in het centrum. "Als speler moet je bij Feyenoord helemaal niet zeuren over je positie. Ik heb op meerdere plekken in de verdediging gespeeld. Maar de coach bepaalt de tactiek en die behoren wij uit te voeren", aldus Kongolo in De Telegraaf.

"Ik sta waar ik word gevraagd te spelen. Wij moeten er als spelers simpel klaar voor zijn. Daarvoor ben je toch prof bij Feyenoord geworden?", vraagt Kongolo. Over de rol van adviseur Dick Advocaat bij Feyenoord is Kongolo duidelijk: "Voor mij is Gio gewoon de coach. Het maakt me niet uit hoe verder de samenwerking tussen hem en Dick Advocaat is. Deze spelersgroep moet zich op het winnen van wedstrijden focussen en niet op wie er wat zegt."