'Faber vaart eigen koers en speelt hoog spel door dure aankoop niet te selecteren'

'Faber vaart eigen koers en speelt hoog spel door dure aankoop niet te selecteren'

27-02-2016 08:12
9

Het lijkt chaos binnen NEC Nijmegen, ook al doen de hoofdrolspelers anders vermoeden. Zij stellen dat er weer in alle rust wordt gewerkt, maar de insiders weten beter. Omroep Gelderland stelt namelijk dat trainer Ernest Faber een geheel eigen koers vaart.

Hij selecteerde vrijdag de peperdure aankoop Mihai Roman niet. De aanvaller wordt door investeerders naar voren geschoven als nieuwe spits, maar Faber geeft de voorkeur aan Christian Santos. Op bezoek bij Excelsior (2-0 nederlaag) maakte hij overigens geen al te beste indruk. Faber speelde volgens de regionale omroep hoog spel door Roman niet te selecteren.

Investeerders zijn geïrriteerd geraakt, aangezien zij de komst van Roman mogelijk maakten. Faber lag eerder al in de clinch met de NEC-leiding door Santos weer op te stellen, terwijl kort daarvoor was besloten de spits juist niet meer te gebruiken. De Santos-soap begon op het moment dat de aanvaller niet wilde bijtekenen. Overigens is er ook een soap rondom Faber ontstaan, die sprak met FC Groningen.