Feyenoord-aanwinst stelt fans gerust: Daarna komt Suarez wel een keer...

Feyenoord-aanwinst stelt fans gerust: "Daarna komt Suarez wel een keer..."

27-02-2016 09:11
1

Renato Tapia kwam in de winterse transferperiode van FC Twente naar Feyenoord. De winteraankoop van de Rotterdammers probeert de supporters van de club gerust te stellen na een negatieve reeks. Aankomende zondag gaat Feyenoord op bezoek bij FC Utrecht.

De middenvelder uit Peru begint zijn verhaal over de halve finale in de beker tegen AZ. "De wedstrijd tegen AZ komende donderdag is apart, dat duel kun je helemaal niet vergelijken met een reeks in de competitie. In de beker kun je alle voorgaande misstappen uit de competitie voor even vergeten. FC Utrecht-uit is iets anders", stelt Tapia in het Algemeen Dagblad.

Tapia vervolgt zijn relaas over de negatieve reeks en de morrende fans. "Ik snap ook wel dat de supporters na een dergelijke moeizame serie nerveus zijn. Dat is normaal. Maar ik ga niet met angst naar Utrecht. Wat we moeten doen, is rustig blijven en ons volledig focussen op onze prestatie. Dat is de enige manier."

De Feyenoord-aanwinst speelt in juni met Peru op de Copa America. Daarnaast staat hij binnenkort tegenover Uruguay en Luis Suarez, die na een schorsing weer mag spelen. "Maar ik wil er nog niet aan denken, eerst moet Feyenoord snel weer omhoog op de ranglijst. En de halve finale in het bekertoernooi aanstaande donderdag is heel erg belangrijk. Zoals ik al zei, dit is een week waarin we de negatieve spiraal kunnen doorbreken. En daarna komt Suarez wel een keer..."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s