Update: Droom ex-Feyenoorder en Ajax-product komt uit: Een rolmodel

Update: Droom ex-Feyenoorder en Ajax-product komt uit: "Een rolmodel"

29-02-2016 17:11
3

John Goossens heeft een nieuwe club gevonden. De oud-Feyenoorder tekent een contract voor twee seizoenen - met een optie op nog een jaar - bij het Amerikaanse Chicago Fire, waar ook Johan Kappelhof sinds de voorbije transferperiode onder contract staat.

Dat maakt zijn makelaarskantoor zaterdagochtend bekend. Chicago Fire speelt in de Major League Soccer (MLS), de hoogte divisie van Amerika. Goossens speelde in het verleden in de opleiding van Ajax, stapte vervolgens over naar NEC Nijmegen en daarna naar Feyenoord. Daarna is hij ook nog even voetballer geweest in India bij Pune City FC en in Roemenië bij Voluntari.

'Goossens ziet met zijn contract met Chicago Fire een droomwens in vervulling gaan', stelt zijn makelaarskantoor. 'De club en Goossens kwamen een verbintenis voor de duur van drie seizoen overeen (twee jaar met een optie voor een derde seizoen). Bij Chicago Fire treft Goossens onder meer de Nederlandse verdediger Kappelhof aan.'

Update 17.11 uur:
Chicago Fire heeft via de officiële kanalen de komst van Goossens wereldkundig gemaakt. "Zijn speelstijl past perfect bij ons team", zei manager Nelson Rodriguez. "Hij is sterk aan de bal, kan van afstand scoren, een actie maken en heeft een goede beslissende pass in huis. Zijn ervaring en wil om als rolmodel voor onze jonge spelers te fungeren is een prettige bijkomstigheid."