In het kort: AC Milan overtuigend naar bekerfinale, Schürrle schittert

In het kort: AC Milan overtuigend naar bekerfinale, Schürrle schittert

01-03-2016 23:30
11

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

AC Milan naar bekerfinale
AC Milan heeft zich voor het eerst sinds 2003 geplaatst voor de finale van de Coppa Italia. Dat deed de club uit de Italiaanse modestad op overtuigende wijze, want derdeklasser Alessandria werd met 5-0 geklopt door doelpunten van Jérémy Menez (twee), Alesio Romagnoli (twee) en Mario Balotelli. Het heenduel had Milan al met 1-0 gewonnen. In de eindstrijd wacht waarschijnlijk Juventus, dat het eerste duel met Internazionale met 3-0 won.

Wolfsburg dankt Schürrle
Onder aanvoering van een uitblinkende André Schürrle heeft VfL Wolfsburg dinsdag korte metten gemaakt met Hannover 96. De Duitse spits was liefst driemaal trefzeker. De andere treffer werd gemaakt door Julian Draxler. Door de zege klimt Wolfsburg naar de achtste plaats in de Bundesliga. Hannover staat roemloos onderaan.

Champions League-kaarten wéér duurder
Fans die de Champions League-finale willen bijwonen, moeten steeds dieper in de buidel tasten. De goedkoopste kaartjes voor de eindstrijd in San Siro op 28 mei kosten nu 70 en 160 euro. In de duurste categorie zijn voetbalfans liefst 440 euro kwijt. Dat maakt de UEFA dinsdag bekend. Het bijwonen van de belangrijkste finale van het clubvoetbal wordt daardoor schier onbetaalbaar. De supporters van beide finalisten krijgen ieder 20.000 kaarten ter beschikking.

Nieuw contract Eriksen
Een nieuw contract lonkt voor Christian Eriksen. De Deense spelmaker van Tottenham Hotspur beschikt over een verbintenis tot de zomer van 2018, maar kan zich opmaken voor een langer verblijf. Mauricio Pochettino, manager van de nummer twee van de Premier League, is zeer tevreden over Eriksen, die nog altijd maar 24 jaar oud is. Hij kwam in augustus 2013 over van Ajax.

Update Lodewijks
De man die in april van 2015 het ongeluk veroorzaakte waarbij de vrouw van keeperstrainer Patrick Lodewijks om het leven kwam, heeft dinsdag verschillende straffen opgelegd gekregen. Hij moet een boete van vijfhonderd euro betalen en is de nabestaanden vierduizend euro verschuldigd, meldt Omroep Brabant. Daarnaast heeft de chauffeur een voorwaardelijke rijontzegging van zes maanden gekregen.

Schorsing dreigt voor Superboer
De Graafschap moet vrezen voor een schorsing voor Lion Kaak. De middenvelder van de Doetinchemse club trapte afgelopen zondag na richting Sam Larsson in de competitiewedstrijd tegen sc Heerenveen (0-1). De aanklager betaald voetbal heeft nu een onderzoek ingesteld. Het incident gebeurde in de 93e minuut en werd niet waargenomen door de scheidsrechter en grensrechter, die overigens op twee meter afstand stond.

WKE failliet
Het doek is gevallen voor WKE. De roemruchte topklasser gaat niet hoger beroep tegen het faillissemen. Door het intrekken van het hoger beroep is het tijdperk van de vereniging van het woonwagenkamp in Emmen officieel voorbij. WKE is met voetbalbond KNVB en de curator in gesprek om alle senioren- en jeugdteams het lopende seizoen af te laten maken. Op het kamp wordt een nieuwe club opgericht, dat volgend seizoen in de vijfde klasse moet beginnen.

ADO verlengt met Zwinkels
Robert Zwinkels is ook volgend seizoen doelman van ADO Den Haag. De 33-jarige reservekeeper heeft volgens het Algemeen Dagblad zijn contract verlengd tot medio 2017. Zwinkels staat als sinds 2005 op de loonlijst van ADO. Van nog negen andere ADO-spelers loopt het contract af. ADO wil een leegloop tegengaan, maar de club heeft te maken met geldgebrek.

Drietal keert terug bij Willem II
Voor het duel van zondag met Ajax kan Willem II volgens Voetbal International waarschijnlijk weer beschikken over aanvaller Bruno Andrade. Robbie Haemhouts en Nick van der Velden zijn er sowieso weer bij. Het tweetal ontbrak zaterdag tegen Vitesse. Andrade stond al lange tijd buitenspel vanwege een gebroken kuitbeen.

PSV met meeste kans
PSV maakt de meeste kans op de landstitel, berekende een voetbalstatisticus volgens het Algemeen Dagblad via Opta-statistieken. PSV maakt 69% kans op de titel en Ajax 31%, zo blijkt uit een wiskundig model van de statisticus. Dit werd berekend op onder meer het aantal punten, goals, schoten en passes. Zo wordt de sterkte van een ploeg ingeschat. En ook het restant van het speelschema dit seizoen werd meegenomen.

Sparta: slechtste naar beste
Sparta Rotterdam won zondag thuis voor de dertiende keer op rij en doet het zelfs beter dan Bayern München en Olympiakos Piraeus dit seizoen (twaalf en elf zeges op rij). Zij kwamen wel minder vaak in actie. "Afgelopen week stond er een stuk in de Gazetta dello Sport waarin Sparta vergeleken werd met Bayern München vanwege onze thuisstatus. Ja, dat exemplaar heb ik wel even opgevraagd", zegt trainer Alex Pastoor in het Algemeen Dagblad. Vorig jaar was Sparta de slechtste ploeg van Europa in thuisduels met negen nederlagen op rij.

Lodewijks-zaak voor rechter
De rechter in Den Bosch bepaalt dinsdag of en welke straf de vrachtwagenchauffeur krijgt die het ongeval, waarbij Yvonne Lodewijks om het leven kwam, veroorzaakte. De vrouw van Patrick Lodewijks, keeperstrainer bij Feyenoord, werd vorig jaar april slachtoffer op de A2 bij Eindhoven. Volgens justitie is de bestuurder van de vrachtwagen schuldig aan de dood van de vrouw, meldt Omroep Brabant. Twee weken geleden werd er al een taakstraf van 240 uur geëist en een rijontzetting van anderhalf jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk.