Wenger baalt van ontbrekende taalknobbel Arsenal-verdediger: Niet goed genoeg

Wenger baalt van ontbrekende taalknobbel Arsenal-verdediger: "Niet goed genoeg"

02-03-2016 10:23
14

Per Mertesacker en Laurent Koscielny vormen doorgaans het verdedigende centrum van Arsenal. Helemaal uit vrije wil is die keuze niet, doet Arsène Wenger woensdag geloven.

De Arsenal-manager zou graag wat vaker een beroep doen op andere verdedigers, maar heeft naar eigen zeggen weinig smaken. In principe is Gabriel Paulista de derde centrumverdediger. De Braziliaan, die een dik jaar geleden overkwam van Villarreal, heeft de Engelse taal echter niet voldoende onder de knie, waardoor de communicatie niet soepel verloopt.

"Ik zou graag zien dat hij beter leert Engels te praten. Dat is op dit moment gewoon niet goed genoeg", aldus Wenger op een persconferentie. "Een fractie van een seconde kan soms het verschil maken. Hij heeft Nacho Monreal naast zich en die twee kunnen wel Spaans praten. Ik geloof wel dat Gabriel er hard aan werkt, maar het is op dit moment niet voldoende."

Gabriel kreeg afgelopen weekend veel over zich heen in Noord-Londen, toen Arsenal een 3-2 nederlaag leed in de Premier League-topper tegen Manchester United. De 25-jarige Braziliaan speelde pas tien competitiewedstrijden dit seizoen.