Real Madrid na zeer rumoerige dagen met moeite langs hekkensluiter

02-03-2016 22:54
4

Real Madrid heeft uitduel met Levante moeizaam tot een goed einde gebracht. De Madrilenen, die afgelopen weekend een gevoelige nederlaag leden in de stadsderby met Atlético Madrid, zegevierden (1-3).

Real kreeg afgelopen weekend een storm van kritiek over zich heen, nadat een abominabele wedstrijd tegen Atlético werd afgesloten met een nederlaag (0-1). De titelkansen waren daarmee definitief verkeken, zo erkende trainer Zinedine Zidane na afloop. Ook sterspeler Cristiano Ronaldo kreeg de nodige verwijten. De Portugese ster zou al weken ongeïnteresseerd over het veld lopen en zijn ploeggenoten daarmee irriteren.

Tegen Levante liet Ronaldo zijn voeten weer eens spreken. Na 34 minuten benutte de aanvaller een strafschop en opende daarmee de score. De beslissing leek enkele minuten later al te vallen, toen Levante-speler Diego Marino met een eigen doelpunt de marge verdubbelde. Het antwoord van de thuisploeg kwam echter nog voor rust. Deyverson tekende voor de aansluitingstreffer, maar Real bleef na rust overeind. In blessuretijd werd het nog 1-3 door Isco.

Door de zege verkleint Real het gat met Atlético weer tot vier punten. Koploper FC Barcelona heeft negen punten meer dan de eeuwige aartsrivaal. Levante staat roemloos laatste.