De Boer ziet ideale oplossing voor derde keus van Ajax: Neem Lucas Andersen

De Boer ziet ideale oplossing voor derde keus van Ajax: "Neem Lucas Andersen"

Gepubliceerd: zaterdag 5 maart 2016 om 07:17za 05-03-2016 om 07:17

Ajax-trainer Frank de Boer vindt dat Willem II een goede partner voor zijn club is. De oefenmeester van de Amsterdammers stuurde dit seizoen enkele spelers op huurbasis naar Tilburg en eigenlijk wist alleen Lucas Andersen te imponeren.

Richairo Zivkovic, Ruben Ligeon en Lesly de Sa kwamen van een koude kermis thuis. Mitchell Dijks deed het vorig jaar anders. Hij verkaste naar Willem II, imponeerde en keerde weer terug bij Ajax. De Boer is allesbehalve van plan de stekker uit het 'project Willem II' te trekken. "Willem II heeft het recht om op te stellen wie ze willen. Als je het verschil maakt, sta je er gewoon in", weet De Boer, die spreekt met het Algemeen Dagblad.

"Neem Lucas Andersen. Die heeft de mogelijkheid om veel te spelen en een echte man te worden. Wat betreft die andere jongens: het is en blijft een goede leerschool", meent de Ajax-trainer. "Jurgen Streppel (trainer Willem II, red.) denkt in grote lijnen hetzelfde over voetbal als wij. Willem II speelt sowieso al sinds mensenheugenis 4- 3-3. Het is een prima omgeving om je te ontwikkelen. Minder druk, maar wél in de Eredivisie."

Vooral voor spelers die derde keuze zijn bij Ajax is Willem II een prachtige oplossing. "We hebben natuurlijk ook nog Jong Ajax, maar je merkt toch dat ze daar liever niet spelen. Bovendien: dat team is voor ons ook een mooi podium om de jongere jongens een kans te geven. Dan is een club als Willem II een perfect alternatief."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is het 'project Willem II' van Ajax geslaagd te noemen?

Ja
78%
Nee
22%
(389 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws