NEC strikt 'mannetje' voor tegenvallende spits: Er is dus tijd verspild

NEC strikt 'mannetje' voor tegenvallende spits: "Er is dus tijd verspild"

05-03-2016 16:44
1

De onrust bij NEC heeft een hoop aanstichters. Ook Mihai Roman is voor een deel verantwoordelijk, zonder dat de Roemeen daar écht wat aan kan doen.

Roman kwam in de zomer als grote aankoop binnen in Nijmegen, maar krijgt nauwelijks kansen van Ernest Faber. De 23-jarige spits speelde pas 221 minuten in de Eredivisie en schoot nog niet één keer op doel. Om de aanpassing te vergemakkelijken heeft NEC Ovidiu Stinga gestrikt.

De voormalig Roemeens international werkte al met Roman bij Universitatea Craiova en spreekt zowel Roemeens als Nederlands. "Hij komt uit een totaal andere wereld", zegt Stinga in de Gelderlander. "Hij moet zich aanpassen aan de cultuur, de taal én het leven in Nederland. Hij moet zich de Nederlandse voetbalstijl eigen maken. De Hollandse School. Dat alles kost ontzettend veel tijd."

Faber houdt ondanks alles vertrouwen in Roman. "Zo'n overgang vergt tijd", verklaart de trainer. "Mihai kwam bij NEC en voldeed niet aan onze maatstaven voor fitheid. Daarna raakte hij bij het optrainen ook nog geblesseerd. Er is dus tijd verspild. Maar ik heb Mihai helemaal niet opgegeven. Dat is nonsens. Mihai is tegen Excelsior ook helemaal niet uit rancune op de tribune gezet. Mihai wordt steeds beter, steeds sterker. Hij is talentvol, maar heeft gewoon meer tijd nodig dan vooraf ingeschat."