Faber ligt onder vuur bij fans: NEC had me ook aan mijn contract kunnen houden

Faber ligt onder vuur bij fans: "NEC had me ook aan mijn contract kunnen houden"

Gepubliceerd: dinsdag 8 maart 2016 om 08:33di 08-03-2016 om 08:33

Het vertrek van Ernest Faber van NEC naar FC Groningen wordt niet door alle Nijmeegse fans gewaardeerd. Zij voelen zich verraden door hun trainer. Faber herhaalde de afgelopen weken in Nijmegen te willen blijven.

De waarheid ligt anders. Faber wordt dinsdag gepresenteerd als opvolger van Erwin van de Looi bij Groningen. Dat zorgt voor kritiek bij de NEC-aanhang. "Maar ik heb altijd gezegd de bal bij NEC neer te leggen. Ik heb ook altijd de intentie gehad om bij NEC te blijven. NEC had me ook aan mijn contract kunnen houden, maar heeft die ruimte gegeven te onderhandelen", zegt Faber in De Gelderlander.

Supporters van NEC vinden de timing ook verkeerd. NEC strijdt onder meer met Groningen om een ticket voor de play-offs voor Europees voetbal. "We mikken met NEC nog steeds op een topklassering. Maar we moeten ook realistisch blijven. Dit is een topseizoen, waarbij handhaving het oorspronkelijke doel was. Om de play-offs te bereiken, is nog steeds een krachttoer nodig."

Voor NEC ligt er een nieuwe uitdaging om wederom een nieuwe trainer te vinden. Faber was bezig aan zijn eerste jaar. Hij nam begin dit seizoen het stokje over van Ruud Brood, die aan de slag ging als assistent-trainer bij PSV.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Past Faber bij Groningen?

(3645 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws