'Ajax stuurt scouts naar Denemarken: vleugelaanvaller en tiener in beeld'

'Ajax stuurt scouts naar Denemarken: vleugelaanvaller en tiener in beeld'

08-03-2016 09:16
24

Ajax voerde afgelopen zomer nauw overleg met FC Midtjylland over Pione Sisto. Tot een concreet bod op de vleugelaanvaller leidde dat destijds niet. De Amsterdammers lijken Sisto echter nog altijd nauwlettend in de gaten te houden. 

Volgens sportkrant Ekstra Bladet waren maandagavond scouts van Ajax in Denemarken om Sisto aan het werk te zien. Ook Emre Mor van tegenstander FC Nordsjaelland zou zijn bekeken. De achttienjarige aanvaller werd eind vorig jaar al in verband gebracht met Ajax. Mor is een vaste klant bij de nationale jeugdelftallen van Denemarken. Hij kwam dit seizoen vier keer in actie en maakte tot op heden één doelpunt. 

Als Ajax Sisto naar de Eredivisie wil halen, zal het waarschijnlijk diep in de buidel moeten tasten. De 21-jarige rechtspoot wordt ook in verband gebracht met onder meer Premier League-koploper Leicester City. De vraagprijs van Sisto is volgens diverse media opgeschroefd naar zo'n veertien miljoen euro, al denkt Ekstra Bladet dat dat bedrag wel iets lager kan uitvallen.

Sisto is zelf niet op de hoogte van de interesse van Leicester. "Ik heb niets gehoord van ze. De deur staat open, we gaan zien wat er gaat gebeuren." Ajax-trainer Frank de Boer gaf vorige maand toe dat de rappe buitenspeler nog altijd op het lijstje staat.