Opbeurende woorden Robben: Zijn situatie is duidelijk niet makkelijk voor hem

Opbeurende woorden Robben: "Zijn situatie is duidelijk niet makkelijk voor hem"

08-03-2016 12:12
5

Mario Götze werd in 2013 als grote aanwinst bij Bayern München binnengehaald, maar de aanvallende middenvelder komt dit seizoen moeilijk aan de bak in Beieren. Arjen Robben denkt dat Götze geduld moet tonen.

De 23-jarige maker van de enige goal in de WK-finale van 2014 kwam op 4 oktober vorig jaar voor het laatst in actie voor Bayern. "Mario moet geduldig zijn en z’n tijd nemen", aldus Robben op een persconferentie. "Hij weet dat hij een goede speler is en het snel weer op het veld gaat laten zien. Maar zijn situatie is duidelijk niet makkelijk voor hem."

Robben werd ook gevraagd naar Claudio Pizarro, de 37-jarige spits die Bayern afgelopen zomer transfervrij verliet en nu voor Werder Bremen speelt, de tegenstander van komend weekend. Robben vindt het jammer dat de Peruviaan vertrokken is. Bij Werder maakte hij al elf competitiedoelpunten. "Dat verbaast mij niets, hij heeft nog steeds veel kwaliteit. Een heel goede speler. Jammer dat hij vertrokken is. Ook wij hadden hem nog goed kunnen gebruiken."