Straftraining Van Persie in Engeland: Terwijl we vijftien punten voor stonden!

Straftraining Van Persie in Engeland: "Terwijl we vijftien punten voor stonden!"

08-03-2016 16:25
17

Robin van Persie bewaart goede herinneringen aan Sir Alex Ferguson. De excentrieke Schot haalde hem in de zomer van 2012 van Arsenal naar Manchester United.

"Ik speelde één jaar onder hem, maar het was een speciaal jaar: we werden kampioen. Hij is een heel bijzondere manager", laat Van Persie weten op de website van de UEFA. De gedrevenheid van Ferguson staat de 32-jarige aanvaller van Fenerbahçe nog goed bij.

Wedden

Meer odds

"We stonden vijftien punten voor, het was in februari of maart, en we verloren van Manchester City. We stonden er nog steeds heel goed voor, maar hij was heel streng en erg boos", aldus Van Persie. "Hij maakte ons duidelijk dat we alles moesten geven. De training was extra zwaar die week, alsof hij ons wilde straffen. Terwijl we vijftien punten voor stonden! Maar dat bewees voor mij wel dat hij een uitstekende manager was."

Van Persie kwam in Manchester een aantal grootheden tegen. Maar wie was de beste? "Ik speelde een seizoen met Scholes, maar hij was een paar maanden geblesseerd. Zelfs op de training genoot ik ervan om met spelers als Scholes en Giggs samen te spelen. Ze hebben een eigen stijl. Daarnaast genoot ik van Nemanja Vidic en Rio Ferdinand. Het is moeilijk om iemand te kiezen."