Ajax-flop Sanogo 'from hero to zero': Schors hem voor rest van het seizoen

Ajax-flop Sanogo 'from hero to zero': "Schors hem voor rest van het seizoen"

09-03-2016 08:08
17

Yaya Sanogo begon prima namens Charlton Athletic, maar heeft zijn ploeg dinsdag een slechte dienst bewezen. De bij Ajax geflopte huurling kreeg namelijk een rode kaart na een smerige elleboog tegen MK Dons (0-0). De manager van de Dons nam Sanogo flink onder vuur na het akkefietje.

Sanogo kreeg dinsdag direct rood na een elleboog jegens Antony Kay van MK Dons. Dat gebeurde in de 96e minuut van het duel, terwijl de bal niet eens in beeld was. Invaller Sanogo oogde erg gefrustreerd en haalde zich met de zinloze actie de woede van Dons-manager Karl Robinson op de hals. "Het was walgelijk, hij moet voor de rest van het seizoen worden geschorst", aldus Robinson.

'From hero to zero', schreef één van de Charlton-fans op Twitter. Arsenal-huurling Sanogo maakte vorige week nog een hattrick, maar moet nu minimaal drie wedstrijden brommen vanwege de rode kaart. "Hij had duidelijk de bal niet meer en ging ervoor. Daarna probeerde hij het nog een keer", kijkt Robinson terug op de elleboogstoten. "Je moet je kunnen beheersen, hij had zijn kaak kunnen breken."