Verbazing bij Dijks: Het is toch niet normaal hoe snel het gaat?

Verbazing bij Dijks: "Het is toch niet normaal hoe snel het gaat?"

10-03-2016 07:26
33

Zo speel je bij Willem II en zo zit je in de voorselectie van Oranje. De carrière van Mitchell Dijks is sinds zijn terugkeer bij Ajax in een stroomversnelling geraakt, die is uitgemond in een plek in de voorselectie van bondscoach Danny Blind.

"Vorig seizoen speelde ik nog bij Willem II. Het is toch niet normaal hoe snel het gaat?", reageert Dijks in De Telegraaf op het nieuws. De back neemt een voorbeeld aan collega Jetro Willems, linksback van PSV. "Ik vind hem een heel goede back, van wie ik probeer te leren. Dat mensen hem de beste linkervleugelverdediger van Nederland noemen, motiveert me alleen maar. Die wil ik worden."

Zijn plek in de voorselectie is het einde van een lang traject. Weggestuurd bij Ajax, opgevangen door Willem II, om vervolgens toch weer terug te keren. En die comeback is louter positief. "Ik voel het vertrouwen. Frank de Boer besteedt veel aandacht aan me en praat over allerlei tactische zaken, waarbij het meehelpt dat hij ook 'op vier en vijf' heeft gespeeld. Ik ben nu eenmaal een speler die zulke gesprekken prettig vindt."

De wederopstanding van Dijks kwam niet zomaar tot stand, zo legt hij uit. "Ik had zo weinig vertrouwen dat ik wilde stoppen met voetballen, maar kreeg de kans van Willem II en besloot er nog één keer vol voor te gaan. De rest is bekend. Ik maakte fysiek, mentaal en voetballend zulke stappen, dat Ajax me terugkocht", aldus de potentiele international.

Het Nederlands elftal speelt op 25 maart thuis tegen Frankrijk en op 29 maart uit tegen Engeland. De definitieve selectie wordt 18 maart bekendgemaakt.