Ajax is gewaarschuwd: Misschien is dit het moment om geschiedenis te schrijven

Ajax is gewaarschuwd: "Misschien is dit het moment om geschiedenis te schrijven"

Gepubliceerd: vrijdag 11 maart 2016 om 22:27vr 11-03-2016 om 22:27

Ajax treft zondag een nagenoeg fit NEC. De Nijmegenaren kennen voor het competitieduel van zondag in de Amsterdam Arena één twijfelgeval. Feyenoord-huurling Lucas Woudenberg heeft griep.

NEC-trainer Ernest Faber hoopt dat de linksback zondag voldoende hersteld is. Wanneer dat niet het geval is, speelt Jeffrey Leiwakabessy. Verder wijzigt Faber zijn basis niet. Dat betekent ook dat clubtopscorer Christian Santos speelt. Hij kreeg twee weken geleden een rode kaart en hoorde zijn straf, maar zijn beroepszaak dient dinsdag pas.

Faber heeft een duidelijke boodschap voor zijn spelers. "We hebben gewerkt aan onze vaste patronen en kennen de kracht van Ajax. Scherpte is vereist. En dan is het zaak toeslaan bij de kansen die we krijgen. Tot zover de theorie. Uiteindelijk moet alles bij ons kloppen", zegt Faber volgens De Gelderlander.

Normaliter wint NEC niet in Amsterdam. "We zijn de underdog, dat is helder. NEC heeft in Amsterdam nog nooit gewonnen. Misschien is dit het moment om geschiedenis te schrijven. We moeten er in elk geval vol voor aan de bak", aldus Faber.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws