Indrukwekkend Sparta won al zijn thuiswedstrijden: Dat is zeker geen toeval

Indrukwekkend Sparta won al zijn thuiswedstrijden: "Dat is zeker geen toeval"

11-03-2016 23:54
1

Dankzij een doelpunt van Ryan Sanusi bleef Sparta Rotterdam ook in haar veertiende thuiswedstrijd van het seizoen zonder puntenverlies. De Rotterdammers stevenen na de 3-2 zege op FC Emmen af op het kampioenschap in de Jupiler League.

"Ik dacht dat Finn Stokkers 'm al zou maken, maar hij viel opeens voor mijn voeten. Ik raakte de bal vol en daarna was er de ontlading", blikt de middenvelder terug in gesprek met RTV Rijnmond. Voor Sparta was het, na de ontsnapping bij FC Oss vorige week (1-2), de tweede keer dat er in de slotfase werd gewonnen.

"Dat is zeker geen toeval", vindt Sanusi. "Het is al meerdere keren gebeurd, dus dan is het toch iets wat je zelf afdwingt. Een soort mentaliteit van nooit opgeven. We blijven gaan voor onze kansen en dat heeft al meerdere keren in ons voordeel gewerkt."

Sparta won dit seizoen al haar veertien thuiswedstrijden, een ongekende prestatie. "Dat is iets waar we als spelesgroep heel trots op zijn. Dat willen we echt vasthouden, we willen zeker niet verliezen op Het Kasteel."