In het kort: Bacuna en Antonia opgeroepen, Promes belangrijk voor Spartak

In het kort: Bacuna en Antonia opgeroepen, Promes belangrijk voor Spartak

12-03-2016 21:13
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Kluivert roept Antonia en Bacuna op
Leandro Bacuna en Jarchinio Antonia zijn door bondscoach Patrick Kluivert opgeroepen voor de nationale ploeg van Curaçao. Voetbal International meldt dat zaterdagavond. Curaçao speelt later deze maand wedstrijden tegen de Dominicaanse Republiek (26 maart) en Barbados (29 maart). Zowel Bacuna (Aston Villa) als FC Groningen-aanvaller Antonia speelde niet eerder een interland namens Curaçao. 

Promes belangrijk voor Spartak
Quincy Promes heeft zijn werkgever Spartak Moskou zaterdagmiddag een zege bezorgd op Amkar. De Nederlandse aanvaller maakte enkele minuten voor het laatste fluitsignaal de winnende 2-1 vanaf de strafschopstip. Voor de 24-jarige Promes was het al zijn elfde competitiegoal van het seizoen. Spartak blijft door de zege op de derde plek staan in de Russische competitie. 

Bundesliga: Wolfsburg verliest, Gladbach boekt forse zege
Vfl Wolfsburg heeft zaterdagmiddag een 1-0 nederlaag geleden bij laagvlieger TSG Hoffenheim. Aanvaller Andrej Kramaric maakte binnen enkele minuten de enige en dus winnende treffer van de wedstrijd. Voor Hoffenheim betekende het de derde thuisoverwinning op rij. FC Augsburg, waar de zieke aanvoerder Paul Verhaegh ontbrak, speelde met 2-2 gelijk bij SV Darmstadt. Borussia Mönchengladbach boekte een dikverdiende thuiszege op Eintracht Frankfurt: 3-0. Gladbach is nu gestegen naar de vierde plaats. Later op de dag speelt koploper Bayern München tegen Werder Bremen. 

Overige uitslagen
FC Ingolstadt 04 - VfB Stuttgart 3-3
Hannover 96 - FC Köln 0-2

Man City speelt gelijk bij Norwich City
Het winnen van de Premier League-titel lijkt nu écht een utopie voor Manchester City. Op bezoek bij laagvlieger Norwich City kwamen The Citizens zaterdagmiddag niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel. Met nog negen wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand op koploper Leicester City negen punten. 

El Ghazi is terug in Ajax-selectie
De achttienkoppige wedstrijdselectie van Ajax voor het competitieduel met NEC op zondag kent geen verrassingen. Anwar El Ghazi is na zijn schorsing van vorige week weer terug, meldt Ajax op het digitale thuis. Ajax en NEC trappen zondagmiddag om 16.45 uur af in de Amsterdam ArenA.

NEC hoeft EK-geld doelman niet
NEC heeft afgezien van het EK-geld van de IJslandse doelman Hannes Halldorsson. De international wordt nu verhuurd aan het Noorse Bodo Glimt, maar de Nijmegenaren zouden aanspraak maken op een UEFA-vergoeding omdat Halldorsson met IJsland actief is op het EK. Volgens De Gelderlander ziet NEC daarvan af.

Ajax-verdediger ontloopt schorsing
Damian van Bruggen krijgt geen schorsing aan zijn broek. De negentienjarige verdediger van Jong Ajax kreeg vrijdag in de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2) een rode kaart, maar na het bestuderen van de tv-beelden heeft de KNVB de kaart geseponeerd. Dat meldt de bond op de officiële website.