Update: MVV-fans komen met statement na heftige clash met Roda-aanhang

13 maart om 23:40

Woede bij Roda JC. Na afloop van het competitieduel met De Graafschap (3-0 nederlaag) van vrijdagavond is een aantal supportersbussen op hun terugweg naar Kerkrade aangevallen door supporters van rivaal MVV. Via het digitale thuis hekelt Roda de gebeurtenissen. 

Twee Roda-fans raakten gewond bij de aanval van de MVV-aanhangers. Een bus met daarin veel jonge supporters zou zijn bestookt. Bij parkeerplaats De Wuust in Venray langs de A73 vond een confrontatie plaats. Een bus met MVV-fans stond daar geparkeerd. De Jupiler League-club had eerder op de avond een uitduel met Go Ahead Eagles afgewerkt. 

'Zoals in het voortraject besproken met de politie en MVV Maastricht heeft Roda JC zich volledig aan de afgesproken route gehouden om via Doetinchem in Kerkrade te geraken', schrijft Roda in een statement. 'Dit betekent dus ook dat een MVV supportersbus -tegen alle afspraken in- van haar route is afgeweken.'

'Roda JC benadrukt dan ook dat er absoluut geen sprake is van een afgesproken confrontatie tussen beide supportersgroepen. Nietsvermoedende supporters van Roda JC, waaronder ouders met kinderen, zijn slachtoffer geworden van een eenzijdige en uiterst trieste actie van een aantal personen die zich uitgeven als MVV-fans.'

Update 23.40: Fans van MVV hebben zondag gereageerd op de ophef die is ontstaan na de clash met Roda-supporters. Er wordt met klem ontkend dat een bus van de Roda JC-kidsclub is aangevallen, meldt L1. De buschaffeur van de MVV-bus zou 'uit eigen beweging' zijn afgeweken van een afgesproken route. Daardoor ontstond er op een parkeerplaats in Venray een confrontatie. "Dit is ook bevestigd door de busmaatschappij", aldus de supporters.