Seizoen Hiddink als een nachtkaars uit: 'Weten allemaal waar Chelsea stond'

13 maart om 07:27

Het was geen geweldige week voor Chelsea. Woensdag werden de Londenaren door Paris Saint-Germain uit de Champions League gegooid, zaterdag was Everton een maatje te groot in de kwartfinale van de FA Cup. Het lijkt dus een seizoen in mineur te worden voor de club van interim-coach Guus Hiddink.

Everton was met 2-0 te sterk voor de Londenaren. Romelu Lukaku maakte beide treffers. "Na een wedstrijd zijn er heel wat emoties, maar als ik probeer om te kalmeren en te analyseren, vond ik dat het team het zeventig minuten lang goed deed", opent Hiddink bij BBC. "Over de inzet kan ik weinig negatiefs zeggen, maar de scherpte ontbrak in de zestien. Lukaku? We wisten al dat hij gemakkelijk doelpunten maakte. Hij is een geweldige speler."

"We weten allemaal waar Chelsea stond toen ik het roer overnam. De eerste prioriteit was om uit de degradatiezone te geraken en dat lukte vrij snel", zegt Hiddink, die het ook nog over het bijt-incident van Diego Costa had. "Ik heb het niet gezien. Anders zou ik een reactie geven op de heisa, maar nu is dat moeilijk", aldus de oud-bondscoach.