Eenmalig optreden voor Van der Sar: 'Ík heb volgende week ook wat anders te doen'

13 maart om 12:26

Edwin van der Sar trok zaterdag voor het eerst sinds zijn afscheid in het profvoetbal weer zijn keepershandschoenen aan voor een officieel duel. Namens VV Noordwijk pakte hij zelfs een strafschop tegen Jodan Boys. Noordwijk wil de recordinternational graag vaker inzetten.

Van der Sar werd gevraagd om te keepen nadat Mustafa Amezrine geblesseerd raakte. Pieter Vink, bestuurslid van Noordwijk, laat tegenover Metro weten dat hij Van der Sar graag vaker ziet keepen. Het duurde sowieso al even voordat de voormalige doelman van Oranje, die geen spelend lid was bij de club, in actie mocht komen. "Het kostte nog best wat tijd om dat te regelen. Anders had hij vorige week al kunnen keepen en had hij twee wedstrijden voor ons gespeeld."

Smaakt de rentree naar meer? "Als deze week blijkt dat Mustafa nog niet inzetbaar is, gaan wij met Edwin om de tafel", zegt Vink, voormalig topscheidsrechter. Van der Sar is echter stellig. "Nee, dit was eenmalig. Ik hoop dat de eerste doelman hersteld is van zijn blessure. Dit was incidenteel. Ik heb volgende week zaterdag volgens mij ook wat anders te doen. Deze week om de tafel? Daar gaan we niet vanuit."