'Het was niet zo slim van ons, dan komen de emoties naar boven'

13 maart om 12:54

PSV verspeelde zaterdagavond twee punten door gelijk te spelen tegen SC Heerenveen. In het Philips Stadion werd het 1-1 tegen de Friezen. Aanvoerder Luuk de Jong erkent in gesprek met Metro dat er onbewust sprake was een zekere onderschatting bij de Eindhovenaren.

"Tsja, niks menselijks is ons vreemd", aldus topscorer van PSV. "Het mag eigenlijk niet, maar qua beleving is een wedstrijd tegen Heerenveen iets heel anders dan een wedstrijd in de Champions League waarin je speelt voor de kwartfinale. Dat is een heel ander podium, dat zijn de duels waar je als jongetje van droomt. De fans, de media, iedereen heeft het over die wedstrijden. Wij worden daar als spelers ook steeds maar weer mee geconfronteerd."

"Het was gewoon niet goed genoeg wat we hebben laten zien", vervolgt De Jong, die echter ook van mening is dat PSV weer met beide benen op de grond staat. "Misschien kan dit wel iets positiefs zijn. Tegen Atlético en Ajax zal het anders moeten, daarvan is iedereen zich wel bewust", zegt De Jong. "Maar het gaat ook om de wedstrijden die daarna komen", vertelt De Jong. Of PSV 'in slaap is gesukkeld', kan de spits naar eigen zeggen moeilijk beoordelen. "Maar als dat het geval was zijn we nu hopelijk wakker geschud, want we hebben nog steeds alles in eigen hand."

Tot slot gaat De Jong nog in op een incident drie minuten voor tijd bij het duel et Heerenveen. Bij een 1-1 stand treuzelde de PSV’ers na een beslissing van scheidsrechter Liesveld. "Ja, dat was niet zo slim van ons", beaamde De Jong. "Ik trok de jongens weg die met Liesveld stonden te discussiëren. Aan de ene kant snap ik het wel. Het loopt niet zoals je wilt en dan komen de emoties naar boven."