Kuyt verlaat Arnhem met zege en gapende wond: "Het ging niet meer"

13 maart om 17:44

Strompelend verliet Dirk Kuyt zondag het Gelredome. In de gewonnen competitiewedstrijd van Feyenoord tegen Vitesse moest de 35-jarige aanvoerder zich laten wisselen.

Niets voor Kuyt, die dit seizoen nog niet werd gewisseld. Door een schop op de kuit was verder spelen echter geen wijsheid. "Twee noppen gingen dwars door mijn sok'', aldus Kuyt tegenover het ANP over het duel met verdediger Maikel van der Werff. Die trapte kort voor rust de bal weg, maar raakte daarbij ook het onderbeen van de Feyenoorder. "Het bleef maar bloeden."

In de catacomben liet Kuyt een foto zien van zijn kuit, die hij na zijn wissel in de kleedkamer had gemaakt. Op de foto is een gapende wond te zien, waaruit het bloed stroomt. In de rust werd de wond nog wel dichtgemaakt.

"Maar er stond zoveel druk op. Springen, schieten, sprinten; het ging niet meer", zegt hij. Kuyt liet zich daarom wisselen en met invaller én doelpuntenmaker Bilal Basacikoglu pakte Feyenoord uiteindelijk de drie punten. Trainer Giovanni van Bronckhorst over de wissel: "Hij had een flinke schop gehad in eerste helft en ging steeds moeilijker lopen."