Feyenoorder haalt gram: 'Er was natuurlijk veel kritiek op mij, dan is dit mooi'

13 maart om 18:46

Toen Bilal Basacikoglu in de 88e minuut van Vitesse – Feyenoord de bal in de voeten kreeg geschoven, was het plan al uitgestippeld. De invaller van de Rotterdammers scoorde na een dribbel met links.

"Er was natuurlijk veel kritiek op mij, als je dan zo'n goal kan maken is dat alleen maar mooi", reageert Basacikoglu tegen RTV Rijnmond. "Ik wist precies wat ik ging doen. Volgens mij is dat ook mijn kwaliteit: in de ruimte en op snelheid alles doen. Zo zie je dat ik daar ook uiteindelijk gebruik van maak en gewoon goed afrond."

De aanvaller werd een aantal weken geleden nog uitgefloten in De Kuip. "Iedereen heeft zijn eigen mening over mijn spel, ik heb mijn eigen doelen en denk daarom anders. Wat anderen vinden maakt me dan ook niet zo veel uit, maar vandaag is wel een beloning voor het harde werken. Al gaat het vooral om de drie punten die we hier hebben gepakt."

Basacikoglu kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen. Op de clubsite: "De trainers gaven me de opdracht gebruik te maken van mijn snelheid en te profiteren van de ruimtes die konden. Dat is aardig gelukt denk ik, met als bekroning dat doelpunt. Heel mooi, al gaat het vooral om de drie punten die we hier hebben gepakt. We moesten deze wedstrijd winnen en dat is gelukt."