Van Gaal overleeft wereldgoal en mag blijven dromen van hoofdprijs

13-03-2016 19:01
3

Manchester United en West Ham United moeten op herhaling in de kwartfinale van de FA Cup. Door doelpunten van Dimitri Payet en Anthony Martial werd het 1-1 op Old Trafford.

West Ham ontpopt zich dit seizoen tot reuzendoder, door vrijwel alle topclubs in Engeland te piepelen. Dat lukte ook bijna bij Manchester United. In de tweede helft van het duel op Old Trafford kwam de ploeg van manager Slaven Bilic op een 1-0 voorsprong. Wie anders dan uitblinker Payet was de maker van het doelpunt, met een wonderschone vrije trap.

United was voor eigen publiek even van slag, maar rechtte net op tijd de rug. In de 83e minuut ontving Anthony Martial de bal en de Franse zomeraankoop werkte de 1-1 binnen. Louis van Gaal en zijn mannen dwongen door die goal een replay af tegen West Ham. In de dying seconds kreeg Memphis Depay nog een uitgelezen kans op de winnende goal, maar de Oranje-international schoot in kansrijke positie ruim naast.

Ondanks het feit dat United niet won van West Ham, zal het gelijkspel toch als een kleine overwinning voelen. Favorieten Chelsea en Arsenal vonden eerder dit weekend hun Waterloo. Van Gaal houdt daardoor ook nog zicht op een hoofdprijs.