Ajacieden balen van gemiste kans: "We kunnen van iedereen winnen"

14 maart om 09:25

De teleurstelling bij Ajax was groot na het 2-2 gelijkspel tegen NEC. De ploeg van Frank de Boer liet na om de koppositie over te nemen van PSV, dat volgende week de tegenstander is in Eindhoven.

"Als je in de kleedkamer komt, zie je wat er aan de hand is. Iedereen is stil", vertelt Amin Younes aan Ajax TV. "We weten allemaal dat we vandaag de grote kans hadden om weer bovenaan te staan. Je kunt niet zeggen dat we het niet geprobeerd hebben. We hebben er alles aan gedaan. Ik denk dat simpele fouten werden afgestraft. We hadden het eerder kunnen afmaken."

Mike van der Hoorn was bij beide tegengoals betrokken. Acht minuten voor tijd liet de verdediger zich aftroeven door Christian Santos, die gelijk maakte. "Een duel werd verloren aan de linkerkant. De rechtsback kwam door en geeft een prima voorzet. Hij (Santos, red.) komt vol in mijn rug en wint het duel. Dat is hartstikke balen", aldus Van der Hoorn.

Ajax heeft in aanloop naar PSV-uit daardoor nog altijd één punt achterstand op de regerend landskampioen. "We moeten niet denken dat we het kampioenschap nu hebben vergooid, maar we moeten volgende week wel wat rechtzetten", stelt de mandekker. "Het goede is dat we alles zelf in de hand hebben. We zijn van niemand afhankelijk", besluit Younes.