Druk op schouders De Jong: 'Scoren niet makkelijk tegen zulke verdedigers'

14 maart om 10:47

Het vertrouwen van Luuk de Jong is niet aangetast door de teleurstellende remise tegen sc Heerenveen (1-1). De aanvoerder heeft er vertrouwen in dat PSV dinsdag bij Atlético Madrid voor een stunt kan zorgen in de achtste finale van de Champions League.

"Hopelijk kunnen we er daar een goaltje in prikken en daarna de boel dichttimmeren", zegt de 25-jarige De Jong tegen NUsport. Hij miste drie weken geleden de heenwedstrijd (0-0) door een schorsing. "Toen hebben we hier in Eindhoven aardig voetbal tegen Atlético gespeeld. Als dat weer lukt is er van alles mogelijk, maar het wordt wel heel moeilijk."

Veel zal afhangen van de spits, omdat PSV een doelpunt nodig heeft om door te gaan. En dat terwijl Atlético in de Champions League pas drie goals tegen kreeg. "Scoren zal niet makkelijk zijn tegen zulke goede verdedigers. Maar daar doe ik het uiteindelijk wel voor, om op zo'n podium tegen zulke sterke spelers te mogen staan. We kunnen de kwartfinales halen en daar moeten we vol voor gaan."

"Maar het is wel een extraatje, want de prioriteit ligt bij de Eredivisie. Volgend jaar willen we weer Champions League spelen", vervolgt De Jong, die zaterdag met PSV de eerste misstap na de winterstop beging. Dat kwam niet door Atlético, benadrukt hij. "Of ik zo'n wedstrijd wel anders in ga qua beleving? Ik moet eigenlijk 'nee' zeggen, maar natuurlijk is het wel anders."