Bazoer niet eens met kritiek: "Dat wil ik wel even uitleggen"

14 maart om 16:55

Riechedly Bazoer was in zijn jeugd niet altijd de makkelijkste. Bij PSV werkte hij zich bij vlagen in de nesten met zijn gedrag, maar het inmiddels voor Ajax uitkomende talent is nu volwassener, zo zegt hij zelf.

"Iedereen heeft een verleden, ik was geen lieve jongen", erkent Bazoer. "Wat ik deed? Dat weet ik niet meer, joh. Maar Memphis en Ziyech zijn ook geen makkelijke jongens. Zulke spelers komen er juist, zeggen ze vaak", zegt de Ajacied tegen de Volkskrant.

De middenvelder heeft geleerd van zijn verleden. "Ik ben volwassener nu, hoor. Ik denk beter na. Soms moet je een tikje uitdelen. In duels met bijvoorbeeld Vilhena is het uitdelen en incasseren. Je zegt wat tegen elkaar. In Jong Ajax reageerde ik veel meer. Toen zat ik ook niet zo goed in mijn vel. Nu doe ik dat minder. Ik moet dat temperamentvolle ook niet helemaal verliezen."

Ook voetballend zijn er nog verbeterpunten voor de jonge Ajacied. Zo zou hij vaak te lang met de bal blijven lopen. "Ronald de Boer heeft dat een keer gezegd en nu zegt iedereen dat. Dat ik een postbode ben. Dat wil ik wel even uitleggen. Als ik de bal heb en geen afspeelmogelijkheid zie, dan houd ik hem bij me tot er iemand vrijloopt. Wat moet ik dan doen? Hem zomaar wegpoeieren?"