Tete schiet oude amateurvereniging te hulp: rechtsback doet donatie

15 maart om 09:39

Kenny Tete helpt zijn oude amateurclub Zeeburgia bij de bouw van een nieuw sportcomplex. Net als voormalig Ajax-jeugdspelers Oussama Tannane en Ouasim Bouy doet de rechtsback een donatie en werkt hij mee aan een campagne.

In die campagne vertellen Tete, Tannane (Saint-Étienne) en Bouy (PEC Zwolle) over de invloed van Zeeburgia op hun carrière en leven. "Door mijn afbeelding in de nieuwe kleedkamer wil ik de jongens die nu bij Zeeburgia spelen laten zien dat het mogelijk is om hun droom waar te maken", vertelt de Ajacied op de website van de amateurvereniging, die uitkomt in de eerste klasse.

"De oude kleedkamers roepen veel goede herinneringen op over heel hard trainen, discipline en respect voor elkaar", laat Bouy weten. "Maar Zeeburgia is wel toe aan iets nieuws. En ik vind het fantastisch en een enorme eer dat mijn afbeelding gebruikt wordt in de nieuwe kleedkamers. Ik hoop dat de jonge jongens die mij daar zien door mij geïnspireerd worden."

Naast het drietal zetten onder meer Ryan Donk, Luciano Narsingh, Adam Maher, Joshua Brenet en Marko Vejinovic hun eerste stappen bij Zeeburgia. De club staat dan ook bekend als de hofleverancier voor het betaald voetbal.