PSV ontsnapte: 'Nu zouden ze bij zoiets meteen roepen dat het matchfixing is'

15 maart om 11:10

Edward Linskens weet als geen ander hoe het is om een cruciale uitgoal te maken voor PSV in Madrid. Hij passeerde in 1988 de keeper van Real, Francisco Buyo, met een befaamd rollertje dat de Eindhovenaren naar de (gewonnen) finale van de Europa Cup bracht.

"Hij kon er gewoon niet in. Het kón niet, maar ineens tilt de keeper dat linkerbeen op en rolt-ie nog een eeuw door", blikt Linskens terug in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "In mijn beleving raakte hij daarna het net niet eens. Nu zouden ze bij zoiets meteen van alle kanten roepen dat het matchfixing is", schatert hij.

"Toen was het Real, nu gaat PSV dan naar Atlético. Wij redden het destijds met een 1-1 in Madrid en een 0-0 in het Philips Stadion. Van tevoren leek dat scenario me nu ook de enige manier voor PSV om te overleven. Het kan, als álles klopt en ook dan moet niemand denken dat zoiets makkelijk is", vervolgt de voormalige middenvelder, die tussen 1987 en 1996 het PSV-shirt droeg.

"Ik had nog maar een jeugdcontract toen ik die goal in Madrid maakte. Vanuit de spelersgroep kwam toen het signaal dat ik daarvoor ook beloond moest worden en kreeg ik vijfduizend gulden. Dat zijn mooie dingen als je 12.000 gulden per jaar verdient. Voor het winnen van de Europa Cup heb ik toen nog zo'n bedrag gehad, geloof ik", besluit Linskens.