PSV allesbehalve kansloos: Eindhovenaren effectiever dan Madrilenen

15 maart om 17:01

In aanloop naar de Champions League-kraker tussen Atlético Madrid en PSV van dinsdagavond wordt er volop gespeculeerd over de kansen van de Eindhovenaren. Op basis van statistieken is er hoop, zo meldt het Eindhovens Dagblad

In de Champions League kregen de Spanjaarden 111 doelpogingen, tegen 59 doelpogingen van PSV. Echter; op basis van effectiviteit spreken de cijfers in het voordeel van PSV. 14% van de doelpogingen van PSV leverde een doelpunt op, bij Atlético 'slechts' 10%. Ook het aantal hoekschoppen is in het voordeel van Atlético: 56 om 20. Echter; ook hier is de effectiviteit in het voordeel van PSV: 5% voor de Brabanders tegenover 1,8% bij Atlético Madrid. 

Tegen Atlético Madrid is het moeilijk scoren. Jan Oblak, de doelman van Atlético, krijgt één tegentreffer per 218 minuten. Je zou Oblak dus 'koning van de nul' kunnen noemen. PSV heeft met Santiago Arias ook een koning in huis: die van de gele kaart. Met vijf keer een gele prent in de groepsfase voert de Colombiaan het lijstje samen met Javi Garcia (Zenit St. Petersburg) aan. 

Over kaarten gesproken: de ploeg van Diego Simeone ontving dit seizoen in zeven wedstrijden pas zeven gele kaarten. Alleen Manchester City (5) ging minder vaak op de bon. Een rode kaart kreeg Atlético nog helemaal niet. Met Arias en Gastón Pereiro ontving PSV al twee roden prenten.