'Dan reageert Johan Derksen van Sport Inside gelijk. Zo is het nooit goed'

15 maart om 19:33

Foppe de Haan zit na zijn terugkeer aan het Friese roer een stuk relaxter op de bank dan tijdens zijn eerste twee periodes. Dat leidt ook tot kritiek op de trainer van sc Heerenveen.

"Verliezen is nooit leuk, maar ik kan het beter plaatsen. Vroeger kon ik op zondagmorgen ongelofelijk zeuren en was ik echt niet te genieten, maar de hele week met zo'n gezicht lopen, dat helpt ook niet", vertelt hij aan Voetbal International. "Soms moet je ook eens kunnen accepteren dat de tegenstander beter was.

Niet iedereen kan die houding waarderen. "Als ik dat dan op televisie zeg, dan reageert Johan Derksen van Sport Inside: Die Foppe doet niets anders dan relativeren. Zo is het nooit goed. Het blijft een moeilijk vak, dat je met hart en ziel moet doen, anders ga je in no time onderuit."

De Haan hoopt dat anderen ook blijven relativeren. "Onlangs, toen we in Cambuur voetbalden, zag ik mijn 06-nummer op een grote banier in het stadion. Dan wist ik meteen wat er de volgende dag zou gebeuren. Ontelbaar veel whatsappjes en sms'jes gekregen... Niet leuk, maar blijkbaar hoort het er tegenwoordig bij. Vroeger kreeg ik ook wel eens telefoontjes of brieven, maar dan nodigde ik die mensen altijd uit om even te praten."