FC Twente geeft aanvaller onderdak: 'Super als ik een contract kan krijgen'

15 maart om 20:06

Het tweede team van FC Twente ontpopt zich steeds meer tot een plek waar clubloze voetballers hun conditie op peil houden. Eén van hen is Ninos Gouriye, die terug is van een avontuur in Roemenië.

Gouriye doorliep de jeugdopleiding in Enschede. "Ik ben terug bij de club waar het allemaal is begonnen, maar hoe dankbaar ik Twente daar ook voor ben: dat was aan het begin van dit seizoen niet de bedoeling", vertelt hij aan Tubantia. "Dit is de verkeerde manier om hier terug te komen."

De oud-aanvaller van ADO Den Haag, Heracles Almelo en Excelsior heeft een avontuur bij het Roemeense Astra Giurgu achter de rug. "Vanaf de eerste dag dat ik daar was, waren er problemen en kwam de club beloftes niet na. Ze betaalden gewoon niet en de faciliteiten waren slecht. Ik was er snel achter dat ik dit niet wilde. Achteraf is het gewoon een slechte keus."

Het contract van Gouriye werd in de winter ontbonden. Vervolgens trok hij naar Enschede. "De club vond het goed dat ik bij het tweede van Twente mijn conditie op peil zou houden. Als ik bij Twente een contract kan krijgen zou dat super zijn, maar dat is niet de insteek. Ik moet gewoon laten zien wat ik kan en wie weet wat er straks allemaal mogelijk is. Ik ben er inmiddels wel achter dat je toch niets kunt plannen."