Cocu krijgt bal om de oren voor PSV - Atlético: "Dat was Jorrit Hendrix"

15 maart om 20:33

Phillip Cocu kiest in de Champions League-return van PSV tegen Atlético Madrid voor vijf verdedigers. De trainer hoopt daarmee de gevaarlijke aanvallers van de Spanjaarden af te stoppen.

"De ruimte ligt vooral van achteruit via de zijkanten", zei Cocu tegen SBS6. "De Jong zal het aanspeelpunt zijn voorin. Jürgen mag van buiten naar binnen spelen, hij kan tussen de linies komen." Cocu slachtoffert dus bewust snelheid in zijn elftal. Wellicht voor later in de wedstrijd. "Ook Narsingh kan zeker nog van pas komen. Als er meer ruimtes ontstaan, in het gunstigste scenario", aldus Cocu.

Over het strijdplan is volgens de coach goed nagedacht. Cocu verwacht zelf dat zijn ploeg weinig kansen krijgt, maar hoopt op dat ene moment toe te slaan. "Voor ons is het de kunst om zo lang mogelijk op de nul te spelen."

PSV en Atlético Madrid trappen om 20.45 uur af. Inzet is een plaats in de kwartfinale en ondanks het cruciale karakter van het treffen, maakte Cocu een ontspannen indruk. Tijdens het interview kreeg hij bijna een bal op zijn hoofd. "Dat was Jorrit Hendrix", lachte hij. "Of die dus niet speelt? Haha, nee..."