Spelersrapport: PSV speelt geweldige partij en kan met opgeheven hoofd CL verlaten

15 maart 2016 om 23:30

Het is over en uit, maar wat was het mooi. PSV is uitgeschakeld in de Champions League. Na negentig minuten in Eindhoven (0-0) en honderdtwintig minuten in Madrid (0-0) moest een penaltyreeks een winnaar aanwijzen. Nadat Luciano Narsingh op de lat schoot was het Atlético dat doorbekert. PSVPrimeur maakt rapport op.

Jeroen Zoet - 9: Speelde een absolute wereldpartij. Hield zijn ploeg, met name in de eerste helft, op de been met een aantal zeer goede reddingen. Zonder hem was PSV in de eerste helft al de bietenbrug op gegaan.

Santiago Arias - 7,5: Speelde een zeer degelijke wedstrijd. Kwam vaak mee naar voren, maar was altijd op tijd terug om onder meer Griezmann onschadelijk te maken. Prima wedstrijd van de Colombiaan.

Héctor Moreno - 8: Speelde een duel in de luwte, maar was ontzettend belangrijk voor het team. Niet alleen voor de verdediging, maar ook in de coaching voor de andere linies.

Jeffrey Bruma - 8: Speelde een ijzersterke wedstrijd. Iedere aanval werd afgeslagen, blocks werden volledig volgens de spelregels toegepast. Bovenal wist Bruma veel duels op kopkracht te winnen. Knap, tegen de lange spelers van Atlético.

Nicolas Isimat-Mirin - 8: Erg kanp wat de Fransman liet zien. Dit seizoen vaak  op de bank, maar in dit soort duels staat hij zijn mannetje absoluut. Straalde ontzettend veel rust uit en speelde bovendien een zeer sterke wedstrijd.

Jetro Willems - 7: Speelde afgelopen zaterdag een mindere wedstrijd, maar was dinsdagavond een stuk sterker. Enige minpuntje: Willems kwam vaak mee naar en was dan te laat terug om weer mee te verdedigen. Daardoor moest Locadia vooral veel verdedigen.

Andrés Guardado - 8: Speelde weer zoals we hem kennen: 's werelds. Was goed in de coaching zonder zelf fouten te maken. Bovendien zakte hij vaak

Marco van Ginkel - 7: Begon matig aan de wedstrijd, maar herpakte zich in de tweede helft en was belangrijk voor het team.

Davy Pröpper - 8,5: Speelde een absolute wereldpartij. Sterk in duels, met veel kilometers en bovendien sterk in de coaching. Was bovendien sterk in de ondersteuningr richting de verdediging.

Luuk de Jong - 6: Probeerde het, maar had weinig kans tegen de boomlange verdediging van Atlético. Kreeg bovendien twee flinke kansen, maar die ballen gingen er vooral door domme pech niet in.

Jürgen Locadia - 7: De 58ste minuut zal veel PSV-fans nog lang bijblijven. Dat was namelijk het moment waarop Locadia op de paal schoot. Locadia maakte verder goed gebruik van zijn lichaam, maar kreeg weinig bruikbare ballen.

INVALLERS

Joshua Brenet - 7,5: Willems speelde niet zijn beste wedstrijd, dus het was voor Brenet niet heel erg moeilijk om het beter te doen. Kwam net als Willems vaak mee naar voren, maar was, in tegenstelling tot Willems, wel weer op tijd terug.

Maxime Lestienne - 7: PSV kon zijn snelheid goed gebruiken, maar de Belg kreeg geen milimeter ruimte van de verdediging. Wist desondanks redelijk wat te creëren.