Atlético ontkomt tegen PSV aan nieuwe 'klap': Niemand wilde opgeven

Atlético ontkomt tegen PSV aan nieuwe 'klap': "Niemand wilde opgeven"

16-03-2016 08:36
6

Onder Diego Simeone gelooft Atlético Madrid in een succesvolle campagne van de Champions League. Dinsdag schakelden de Spanjaarden PSV uit en staat Atleti in de kwartfinale. Speler Juanfran hoopt daarin een Spaanse ploeg te ontlopen.

Atlético kan FC Barcelona, mits zij woensdag tegen Arsenal geen fout maken, of Real Madrid treffen. "Maar wie het ook wordt, het wordt een heel sterk team", zegt Juanfran tegen AS. Naast Atlético bereikten ook Manchester City, VfL Wolfsburg, Real Madrid, Benfica en Paris Saint-Germain de laatste acht al. Daar komen nog de winnaars van Bayern München - Juventus en Barcelona - Arsenal bij.

Om de kwartfinale te bereiken moest Atlético tot het gaatje gaan om PSV te verslaan. Een penaltyserie was nodig om voor een beslissing te zorgen. Door een misser van Luciano Narsingh gaan de Spanjaarden door in de Champions League. "Het was erg moeilijk. Ook PSV wilde naar de volgende ronde. Niemand wilde opgeven. Wij bleken de penalty's het beste te nemen", zegt Juanfran.

Een seizoen geleden bleek de kwartfinale het eindstation voor Atlético. Over twee wedstrijden was Real Madrid te sterk. "De uitschakeling van vorig jaar was een enorme klap", weet Juanfran nog. Nu wil Atlético hogere ogen gooien, met hulp van de eigen fans. "Kijk hoe ze ons aanmoedigen. Dat zorgt voor een enorme drive. Daarnaast zorgt onze coach voor het geloof. We gaan in de kwartfinale met hart en ziel spelen, want dat is ons keurmerk."