Kramer: "Wie ben ik dan om te zeggen 'krijg lekker het lazarus'?"

16 maart om 10:13

Michiel Kramer laat de laatste weken zien dat hij wel degelijk een hardwerkende, sleurende spits voor Feyenoord kan zijn. Voor en net na de winterstop was de kritiek niet van de lucht, maar inmiddels lijkt de boodschap begrepen.

Kramer lijkt de laatste weken meer arbeid in zijn spel te leggen. Of dat door de komst van Dick Advocaat komt? "Die heb ik persoonlijk eigenlijk nog niet echt gesproken", zegt Kramer in het Algemeen Dagblad. De spits nam vooral de roep om een harder werkende spits serieus. "Als het team vraagt om een ander type spits, wie ben ik dan om te zeggen 'krijg lekker het lazarus'. Dat kan natuurlijk niet. Ik kijk in de spiegel en doe wat het team nodig heeft."

Een nieuwe Kramer is er volgens de boomlange aanvaller niet. Dirk Kuyt, die de laatste weken veel in de rug van de spits speelt, is blij met de samenwerking. "Ik speel nu heel dicht bij Michiel en dat maakt het voor ons makkelijker. Dat komt ook omdat we elkaar heel goed aanvoelen. Die klik was er voor de winterstop al, hoor. En wat ook mooi is: we krijgen wekelijks echte kansen. Het staat nu goed."