Manu kan draai niet vinden in Engeland: 'Een ontelbaar aantal voorbeelden'

16 maart om 11:11

De overstap van Feyenoord naar Brighton & Hove Albion is voor Elvis Manu nog niet om over naar huis te schrijven. De aanvaller koos afgelopen zomer voor een avontuur in het Engelse Championship, maar komt daar helemaal niet aan de bak.

Bij Brighton lukte het niet en dus verhuurde de club hem aan Huddersfield Town, een ploeg die in de onderste regionen van het Championship staat. Ook daar kan Manu niet belangrijk zijn. Desondanks denkt Albion-manager Chris Hughton dat Manu alsnog van waarde kan zijn voor zijn elftal. 

"We waren ons daarvan bewust. Ik denk dat iedere speler hier een toekomst heeft", aldus Hughton in gesprek met The Argus. "Ze moeten altijd zien terug te komen van moeilijke tijden of van dingen die ze verkeerd hebben gedaan. Toen we Elvis overnamen kon hij terugkijken op een goed seizoen bij Feyenoord, uiteraard een topclub in Nederland. Soms duurt het wat langer om te wennen aan een nieuwe ploeg en een nieuwe mentaliteit."

"Er is een ontelbaar aantal voorbeelden van spelers waarbij het in hun eerste periode bij een nieuwe club niet zo goed ging. Uiteindelijk kwam het goed met ze. Dus nee, de deur is niet gesloten. Hij is van veel waarde voor ons geweest dit seizoen."