Makaay bagatelliseert Guardiola-rel: "Iedereen maakt zich daar maar druk om"

16 maart om 12:41

Bayern München hoopt zich woensdagavond te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Duitse grootmacht moet dan in eigen huis afrekenen met Juventus. Roy Makaay denkt dat zijn oude club zal slagen in die missie. 

"Ik denk dat de kansen 60-40 zijn in het voordeel van Bayern", laat de jeugdtrainer van Feyenoord, die tussen 2003 en 2007 voor Bayern speelde, aan FOX Sports weten. Enkele weken geleden speelde Der Rekordmeister in Italië met 2-2 gelijk. "Dat is natuurlijk een goede uitgangspositie, al was het weggeven van de 0-2 voorsprong in Turijn wel een lichte teleurstelling. Dat geeft maar weer aan dat je het met Italianen nooit weet."

Zoals bekend verkast Bayern-coach Pep Guardiola na dit seizoen naar Manchester City. Veel ophef was er onlangs, toen de Spanjaard in Amsterdam was voor besprekingen met City. Een storm in een glas water, vindt Makaay. "Niks mis mee, lijkt me. Iedereen maakt zich daar maar druk om, behalve Guardiola zelf en Bayern München. Hij doet fantastisch werk, dat zien ook de mensen van de club."