Guardado maakt zich geen zorgen in aanloop naar nieuwe topper: "Absoluut niet"

16 maart om 13:12

Ook Andrés Guardado is teleurgesteld na de uitschakeling in de Champions League tegen Atlético Madrid. De Mexicaan benutte tijdens de strafschoppenserie zijn penalty, maar zag hoe ploeggenoot Luciano Narsingh namens PSV op de lat schoot.

"Het is triest. We waren zo dichtbij de volgende ronde. Maar we zijn eigenlijk heel trots, want het waren twee mooie wedstrijden", blikt Guardado terug tegenover de NOS. "Nu hebben we bij hen thuis ons best gedaan. We hebben kansen gehad. Onze strategie was goed en het was bijna gelukt. En dan komen er de penalty's. Het is altijd een gok. Zij waren er net iets beter in."

Guardado denkt dat penalty's te trainen zijn, maar weet dat spelers op het veld met druk te maken hebben. "Je moet altijd rekening houden met wat er op het spel staat en wat de spelers voelen. Je moet de druk aan kunnen. Je kunt erop trainen, maar op het veld is het niet hetzelfde. Je moet kunnen presteren onder druk. Er zijn veel factoren die een rol spelen. Helaas mocht het niet baten."

De Mexicaan denkt niet dat de slijtageslag van dinsdagavond invloed gaat hebben op de topper in de Eredivisie tegen Ajax van komende zondag. "Absoluut niet. Ondanks de nederlaag zijn we er sterker uit gekomen. Volgens velen maakten we geen kans, maar we kwamen tot aan de penalty's tegen Atlético. Dat motiveert ons."