'Onduidelijkheid rond aanstelling Olde Riekerink: Galatasaray in nood'

16 maart om 14:54

Jan Olde Riekerink is in elk geval tot het einde van het seizoen de hoofdtrainer van Galatasaray. In Turkije is de nodige onduidelijkheid over de rol van de Nederlander.

Olde Riekerink meldde zich onlangs als nieuwe hoofd opleidingen in Istanbul en werd na het ontslag van Mustafa Denizli naar voren geschoven als nieuwe trainer. Het lijkt er echter op dat de trainer wordt 'gebruikt' als stroman voor Orhan Atik, die de laatste weken de honneurs waarnam als interim-trainer.

Atik beschikt echter niet over de juiste papieren. Olde Riekerink heeft wél zijn diploma's en wordt dus officieel als eindverantwoordelijke voor de groep gezet. De verwachting is hoe dan ook dat vooral Atik de dienst zal uitmaken, melden verschillende media in Turkije.

De clubleiding van Galatasaray was naar verluidt aanvankelijk ook niet van plan om voor Olde Riekerink te kiezen. Bülent Korkmaz, die als speler zijn hele leven voor Cim Bom Bom speelde, was de belangrijkste kandidaat, maar zijn eisen waren de topclub te gortig. Wesley Sneijder zou zich vervolgens sterk hebben gemaakt voor de komst van Olde Riekerink, met wie hij samenwerkte bij Ajax.

Lees meer over:

Deel via