Mooie toekomst voor Ajax-duo: 'Daar zijn ze gek op dit soort natuurtalenten'

16 maart om 15:49

Jaap Stam voorziet een gouden toekomst voor Kenny Tete en Jaïro Riedewald. De voormalig topverdediger, nu trainer van Jong Ajax, adviseert het duo om voorlopig in de Eredivisie te blijven en pas daarna de stap naar het buitenland te maken.

"Die zijn fysiek sterk, ze hebben snelheid, ze kunnen en durven door te schuiven", zegt Stam in gesprek met Voetbal International over Tete en Riedewald. "Ze moeten nog veel leren op het gebied van koppen, timing in de duels en het inschatten van spelsituaties, maar hun basis is zeer goed."

"Als Tete en Riedewald zich blijven ontwikkelen, spelen ze over anderhalf jaar in het buitenland. Daar zijn ze gek op dit soort verdedigende natuurtalenten", vervolgt de trainer, die ook ziet dat Joël Veltman en Mitchell Dijks zich positief ontwikkelen.

"Joël maakt dit seizoen een enorme groei door. Hij is al maanden heel steady en vastberaden. Joël is zeer aanwezig op het veld en agressiever geworden in de duels. En aan de bal maakt hij minder fouten dan voorheen." En over Dijks: "Zijn fysieke kenmerken en snelheid klopten al, daar voegt hij dit seizoen sterk spel aan de bal aan toe."