Narsingh maakt 'onnodige' keuze: 'De keepers deden niet echt hun best'

16 maart om 16:18

'Met opgeheven hoofd uit Europa', was dinsdagavond een veelgehoorde conclusie na de uitschakeling van PSV in de Champions League. Kenneth Perez snapt dat, maar had zelf andere gevoelens.

PSV ging na penalty's onderuit tegen Atlético Madrid. "Ja, die kun je verliezen", reageert Perez bij FOX Sports. "Het viel me op dat de keepers niet echt hun best deden. Daarom was het ook onnodig dat Narsingh de bal hoog mikte. Als hij in de hoek had geschoten, had hij waarschijnlijk gescoord. En Zoet had wat meer kracht in zijn handen moeten hebben. Hij raakte de bal heel vaak."

"Maar goed, je kunt verliezen van Atlético. Vooraf dacht ik dat ze geen kans zouden maken, maar ik zat te kijken en dacht: Als je een keertje wil winnen van Atlético, dan was dit de kans. Iedereen zegt nu: Hartstikke goed gedaan, trots. Dat soort termen. Maar ik vond dat ze echt kans hadden om door te gaan. Ik ben een beetje teleurgesteld dat het niet gelukt is."

De focus in Eindhoven gaat vrijdag op de Eredivisie-kraker tegen Ajax, die zondag wordt gespeeld in het Philips Stadion. Perez: "Nog één prijs die ze kunnen winnen, het kampioenschap. Ook geen onbelangrijke natuurlijk. PSV kan een heel mooie stap zetten."