'Heel goed' PSV richt zich op Ajax: "PSV heeft Nederland weer op de kaart gezet"

16 maart om 16:29

Voor PSV is de 'week van de waarheid' redelijk begonnen. Uiteindelijk zijn de Eindhovenaren niet door in de Champions League, maar de Eindhovenaren waren absoluut niet minder dan de Spanjaarden. Arnold Bruggink is blij met PSV, omdat de Brabanders het Nederlandse voetbal 'gered' hebben. 

"Ik heb echt genoten van PSV", begint Bruggink tegenover FOX Sports. "Daar zat alles in en ik vond dat PSV, zeker in het begin, heel goed mee ging. Je zag een beetje de twijfel bij Atlético Madrid, dan praat je over de nummer twee van Spanje. PSV heeft zich echt fantastisch gepresenteerd daar. Ik denk dat PSV trots kan zijn. Iedereen in Nederland had twijfels over de prestaties van de Nederlandse ploegen, terwijl PSV zich dan zó presenteert in de Champions League. Dat is heel goed, PSV heeft Nederland weer op de kaart gezet."

Aanstaande zondag staat er voor PSV opnieuw een topper op het programma: Ajax komt naar Eindhoven. "Ik denk dat het voor de spelers lastig is om te beseffen dat ze iets hebben neergezet. Ik denk dat je als topsporter wel baalt, omdat je er via strafschoppen uitvliegt tegen een tegenstander waarvan iedereen dacht dat het onmogelijk was om door te gaan. Ze mogen zeker met opgeheven hoofd het vliegtuig weer in stappen. Ik denk dat het goed is dat die wedstrijd tegen Ajax er meteen achteraan komt. Dan moet je namelijk weer meteen gefocust zijn."

"Ik dacht dat PSV de beste papieren had, met name omdat ze thuis spelen en omdat ze alle topwedstrijden gewonnen hebben. PSV is in topwedstrijden gewoon heel goed, maar toen ik die 120 minuten zag, dacht ik al dat dat voor Ajax ook wel een voordeel kan zijn. Zij zullen ook wel denken dat het ze niet zo slecht uitkomt. Ik houd het op PSV als favoriet, maar ik ben wel heel erg nieuwsgierig hoe het gaat."

Lees meer over:

Deel via