'Watford blokkeerde winterse transfer van balende Berghuis naar Nederland'

16 maart om 18:06

De miljoenentransfer van Steven Berghuis naar Watford is vooralsnog uitgelopen op een fiasco. In Engeland komt de voormalig speler van FC Twente en AZ totaal niet aan de bak. Berghuis baalt logischerwijs als een stekker. 

WD Sports interviewde de vleugelaanvaller deze week. Het Britse medium meldt dat Berghuis in de winterstop heeft geprobeerd om door Watford verhuurd te worden. De voorkeur van de linkspoot zou daarbij zijn uitgegaan naar een tijdelijke terugkeer naar AZ, de club die hem afgelopen zomer voor miljoenen verkocht aan The Hornets. Manager Quique Sanchez Flores zou de verhuur echter hebben geblokkeerd. Berghuis zelf reageert inhoudelijk niet op dat verhaal. 

Wél vertelt de buitenspeler of zijn teleurstellende verblijf in Londen. "Ik had echt gehoopt dat ik meer zou spelen in de Premier League. Sinds januari maak ik geen deel meer uit van de wedstrijdselectie. De eerste maanden heb ik denk ik niet echt goed getraind, mijn instelling was niet oké", aldus Berghuis (24). "Maar na de jaarwisseling doe ik meer mijn best, geef ik alles. Toch krijg ik maar geen speelminuten."

"Ik hoop dat het komend seizoen beter gaat met me", vervolgt hij. "Ik vermoed dat een verhuur aan een Nederlandse club een moeilijk verhaal wordt. Maar ik denk dat we wel moeten gaan praten, want nóg een seizoen als dit is voor mij geen optie."