Gerbrands ergert zich kapot aan Simeone: "Dan voel je jezelf groter dan je team"

16 maart om 20:23

Toon Gerbrands heeft zich dinsdagavond kapot geërgerd aan het gedrag van Atlético Madrid-trainer Diego Simeone. De algemeen directeur van PSV vertelde dat woensdag aan PSV TV. 

Simeone ging helemaal los nadat Atlético de Eindhovenaren had verslagen na een zinderende penaltyreeks. "Wat niet paste in de wedstrijd, was na de laatste penalty het gedrag van Simeone", aldus Gerbrands. "Ik weet niet of men het op televisie heeft gezien, maar wij zagen het heel goed. Links liep de maker van de winnende penalty, hij liep rechtsaf om het in zijn eentje te vieren met het hele publiek."

"Bescheidenheid bestaat ook bij topsport", vervolgt hij. "En respect. Dat was ver te zoeken. Aan dat gedrag heb ik me mateloos geïrriteerd. Of Simeone mijn respect heeft verloren? Ja. Hij heeft gewonnen, hij krijgt van Phillip Cocu een hand, hij krijgt van ons een hand, dat is allemaal prima. Maar dat je in je eentje driekwart van het stadion langsloopt, ook langs de PSV-bank... Dan denk ik: dan voel je jezelf groter dan je eigen team. Daar irriteer ik me aan als oud-coach."