Heerenveen geeft uitleg na aanstelling Streppel: "Daar kan hij mee omgaan"

16 maart om 23:02

Jurgen Streppel is vanaf komend seizoen de trainer van sc Heerenveen, zo werd woensdagmiddag bekend. De oefenmeester werkte sinds medio 2011 bij Willem II. 

Hans Vonk, technisch directeur van de Friezen, geeft tegenover FOX Sports tekst en uitleg over de aanstelling. "Ik denk dat Jurgen heel goed bij ons kan gaan passen. Wij hebben sinds november gesprekken gevoerd met hem, afgelopen maandag nog met het nieuwe bestuur", vertelt Vonk. "Hij is door alle geledingen van de club gegaan en iedereen is er van overtuigd dat hij de juiste man is voor sc Heerenveen en de komende jaren."

"We hebben een bepaalde manier van denken, we willen graag voetbal spelen in een vol stadion. Het liefst ook aantrekkelijk voetbal, met veel jeugd. Daar staat hij ook voor, daar kan hij goed mee om gaan", vervolgt de td. 

"Hij heeft bij Willem II ook bewezen dat hij duidelijk is naar zijn spelers toe, maar ook in zijn speelwijze. Dat staat ons aan en hij kan zich vinden in de filosofie. Hij past prima bij ons. Foppe (de Haan, red.) is erin gekend, de assistenten zijn erin gekend. Ik denk dat er niet meer draagvlak mogelijk is voor een trainer dan zoals wij dat in dit proces gedaan hebben", besluit Vonk.