Van der Meyde tipt De Boer: "Dus hij moet absoluut het vertrouwen krijgen"

17 maart om 00:00

Andy van der Meyde verwacht dat Ajax aanstaande zondag gaat winnen van koploper PSV. De voormalig rechtsbuiten blikte in gesprek met Ajax1 vooruit op de aanstaande kraker tussen zijn twee oude clubs. 

"Ik verwacht dat het een moeilijke wedstrijd wordt voor Ajax, PSV-uit is altijd moeilijk, maar ik verwacht dat Ajax gewoon gaat winnen. Ik krijg de indruk dat Ajax wat volwassener is, een wat hechter team. Als ik naar beide teams kijk, denk ik dat Ajax toch de betere ploeg is", steekt Van der Meyde van wal. 

De realityster vindt dat Ajax-trainer Frank de Boer tegen PSV moet kiezen voor Anwar El Ghazi. De jonge aanvaller begon afgelopen weekend tegen NEC op de bank. De Boer gaf de voorkeur aan Lasse Schöne. "Schöne doet het goed als hij invalt. Met zijn vrije trappen en voorzetten is hij heel belangrijk, maar ik ben fan van Anwar. Ik hoop wel echt dat Schöne blijft, want hij is een belangrijke kracht op de bank", stelt Van der Meyde. 

"Ik heb zelf natuurlijk ook op rechts- en linksbuiten gespeeld en weet dat het een moeilijke positie is. Je bent heel afhankelijk van je medespelers, want zij moeten je de ballen geven", vervolgt hij. "Er is weinig ruimte, omdat je een verdediger in je nek hebt staan hijgen en je ook nog vlakbij de zijlijn en achterlijn speelt. Hoe Anwar dat doet en hoe belangrijk hij is met zijn goals en assists, dat vind ik gewoon mooi om te zien. Dus hij moet absoluut het vertrouwen krijgen van De Boer."